piektdiena, 2012. gada 11. maijs

Apskates objekti. (2.daļa)



Metropolitan Museum of Art -Viens no pazīstamākajiem pasaules muzejiem – līdzās Parīzes Luvrai un MadridesPrado. Muzejs, kuru apmeklē vairāk kā pieci miljoni cilvēku gadā un kurā vismaz vienreiz ir jāapmeklē. Tā kolekcijā ir vairāk kā divi miljoni mākslas objektu, aptverot laika posmu 5000 gadu garumā. Īstais brīdis Metropolitena muzeja apmeklējumam ir piektdienas un sestdienas pievakares no plkst. 18.00 līdz 20.00, kad galvenajā ieejas zālē uz balkona pie galdiņiem servē kokteiļus un fonā spēlē stīgu kvartets. Vasarās atvērta muzeja jumta terase, no kuras paveras brīnišķīgs skats uz Ņujorkas ainavu. Debesskrāpjiem un Centrālparku. (http://www.anothertravelguide.lv)

Bruklinas tilts - Tilts savieno Īstriveras upes divus krastu – Ņujorkas darījuma centru un Manhetenas pussalā esošo Bruklinas pilsētu. Trosēs iekārts milzu tilts tolaik bija tehnoloģiska sensācija. Tilta autors bija no Vācijas izceļojis inženieris Džons Augusts Rēblings (1806-1869), kurš nepiedzīvoja šī tilta uzcelšanu. Taču viņa dēls Vašingtons Augusts Rēblings (1837-1926) šo būvi pabeidza, un 1883. gadā tilts tika nodots ekspluatācijā. Tilts tika būvēts 14 gadus un izmaksāja 15,5 miljonus ASV dolāru. Celtniecības laikā 27 cilvēki gāja bojā. (http://www.delfi.lv)

Wall Street – Ņujorkas spožums un iespaidīgums vienlaikus vislabāk atspoguļojas 6. Avēnijā, vērojot iespaidīgākās pasaules celtnes, Wall Street ielā, kurā spēcīgākās ASV bankas kontrolē pasaules finanšu tirgus, un Parka Avēnijā, kur mājos Amerikas bagātie un priviliģētie.  Nekur citur pasaulē vara un spēks nav tik redzami. Jā, Ņujorka nav oficiālā ASV galvaspilsēta, toties finanšu, literatūras, mediju, teātra, reklāmas, mākslas, modes un sporta galvaspilsēta gan! (http://www.irlaiks.lv)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru